Relatietherapie

'Liefde is een voortdurend proces van inzoomen, verbinding maken, signalen missen of verkeerd interpreteren, verbindingen verbreken en opnieuw herstellen en een diepere verbinding creëren. Het is als een dans waarin de partners elkaar ontmoeten, loslaten en hervinden, van minuut tot minuut, van dag tot dag' - Sue Johnson

De mens is een sociaal wezen en heeft nood aan liefde en verbinding. 

In de veilige aanwezigheid van een geliefde kunnen we meer aan en stijgt onze levensvreugde.

Pas als je kunt zeggen wat je behoeften zijn en je kwetsbaarheid laat zien, kan de ander iets voor je betekenen. 

Tijdens de therapie verhelderen we de negatieve interactiepatronen die zijn ontstaan in je relatie. Die negatieve patronen zijn het probleem geworden in je relatie.  

Als therapeut help ik jullie met het ontrafelen van dit patroon en van ieders aandeel in deze dynamiek. We gaan dit samen ontrafelen en zoeken naar de uitweg: de 'dynamiek' is de gezamenlijke vijand, en niet je partner. Als je dat kunt zien dan ontstaat er ruimte voor een nieuwe manier van omgaan met elkaar. Je krijgt inzicht in wat je zelf doet en waarmee je je partner ongewild pijn doet, en je partner begint dat ook van zichzelf te zien. 

De sfeer tussen jullie verandert en er komt meer ruimte voor zachtheid en verbinding.       Het fundament van de relatie wordt verstevigd en je durft elkaar meer te vertrouwen en emotioneel toe te laten. In de therapiesessies oefen je om naar elkaar uit te spreken wat je echt voelt en nodig hebt. In plaats van op elkaars tenen te staan, zullen jullie in staat zijn om echte verbinding te voelen. 

Tarief

Voor een koppelsessie van 60 min betaal je €75.

Elyn Van Hul - Psychologisch Consulent
AD(H)D & ASS Coach
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website.